baron3

Baron je najveći pas u Australiji (FOTO)

Mužjak engleskog mastifa star je dve godine i drži titulu najvećeg psa u ovoj zemlji. Težak je neverovatnih 115 kilograma, ali toga kao da uopšte nije svestan. Voli da sedne u krilo (ili barem to pokuša), mazi se i umiljava kao i psi višestruko manji i lakši od njega

 

Ovaj nežni džin toliko voli da se mazi, da je verovatno jedini pas na svetu kog vlasnici ponekad zamole da prestane da se umiljava. Težak je čak 115 kilograma i živi u Sidneju, a zbog svoje blage naravi i umiljatog pogleda, obučen je kao terapijski pas, pa često boravi u bolnicama i školama.

baron

Baronov vlasnik kaže da njegov ljubimac nedeljano pojede hranu u vrednosti od 200 dolara. Jede mnogo mesa – piletine i ribe, zatim biskvita, jaja, bundeve i drugog povrća.

baron-5

Osvojio je i nekoliko prestižnih nagrada – za najlepšeg mladog psa u Melburnu i prvo mesto na kraljevskoj izložbi pasa u Sidneju.

baron-4

Nikada ne odbija društvo ljudi i drugih pasa. Baron će nastaviti da raste do svoje četvrte godine i do tada će najverovatnije oboriti svetski rekord u kilaži koji za sada drži mastif iz Amerike koji teži 127 kilograma.

Izvor: Životinje rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *