pomeranac

Pomeranac – najslađi pas na svetu

Najpoznatiji pomeranski špic Bu na društvenim mrežama ima gotovo isto pratilaca koliko i sestre Kardašijan, a po njegovom liku prave se plišane igračke. Upravo je Bu proslavio ovu preslatku rasu pasa

Ukoliko želite da baš pomeranac bude vaš ljubimac, saznajte sve potrebne informacije i korisne savete u novom broju vašeg najboljeg magazina Pas koji vas očekuje na svim kioscima u zemlji!

 

Rasa je prvi put stekla široku popularnost u 18. veku kao omiljeni ljubimac kraljevskih porodica. Vek kasnije, svetsku slavu donela im je kraljica Viktorija. Ime kraljičinog ljubimca bilo je Marko, koji je osvojio trofeje na svim izložbama pasa u Engleskoj tog vremena. Marko je bio posebno mali primerak pomeranca zbog čega su veliku popularnost dobile upravo sićušne varijacije ovog psa.

Pomeranci su obično veoma prijateljski raspoloženi, razigrani i živahni, ali često agresivni prema drugim psima pred kojima nastoje da se dokažu. Uvek su na oprezu i svesni su svake promene u svojoj okolini, na šta po pravilu odgovaraju lajanjem. Nažalost, neprestano lajanje im često može postati loša navika. Generalno su vrlo inteligentni, lako se obučavaju, ali ako nisu dobro trenirani zbog svoje sklonosti da budu u centru pažnje lako mogu postati agresivni.

Očekivani životni vek pomeranca je između 12 i 16 godina, a dobra stvar je što nemaju velikih urođenih zdravstvenih problema.

 Pomeranac je pravi izbor za vas ako želite psa koji je:

  • veoma mali
  • živahan i veseo
  • uvek oprezan, svestan okruženja i nepoverljiv prema strancima

Opširnije u novom broju magazina Pas

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *