London: Mace osvanule u metoru (FOTO, VIDEO)

Podzemna železnička stanica u Londonu iznenadila je nedavno mnogobrojne posetioce kada su umesto uobičajenih reklama na zidovima osvanule – fotografije mačaka

 

 

Grupa zaposlenih u organizaciji “Građani preuzimaju reklame“ (The Citizens Advertising Takeover Service – CATS) započela je nedavno opsežnu kampanju prikupljanja novca kako bi u londonskom metrou zamenila dosadne reklame slikama lepih maca.

Novac je sakupljen u rekordnom roku, pa su zidovi železnice osvanuli ukrašeni pelepim posterima i fotografijama maca, slikanih iz najrazličitijih uglova.

Kako bi kampanja imala i društveno odgovorni karakter, na zidovima se nalaze i mace koje čekaju novi dom.

  • “Zašto smo ovo uradili? Zato što izgleda prelepo. Zato što je postalo umarajuće da nam putem reklama stalno nude da kupimo nešto. Zar ne bi bilo divno kada ne bismo brinuli o letovanju koje ne možemo da priuštimo, o automobilu koji ne možemo da kupimo ili o telu koje nikada nećemo imati? Osobe koje stoje iza ove kampanje su dobrovoljci koji su rešili da sakupe novac i urade nešto što će inspirisati ljude da razmišljaju drugačije, da shvate da imaju moć da menjaju svet oko sebe – navodi se u saopštenju ove organizacije.

Prve reakcije građana Londona su više nego pozitivne i kako su rekli engleskim medijima, oduševljeni su što čekajući metro sada mogu da se nasmeju, pronađu svog novog ljubimca i uživaju u prelepim fotografijama.

Kako sada izgleda londonski metro možete videti na linku ispod.

Foto: metro.co.uk
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *