medicinska-marihuana

Gardijan: Medicinska marihuana pomaže psima, mačkama i konjima

U svetu je sve više proizvoda na bazi kanabisa namenjenih ljubimcima, od dodataka ishrani do šampona za kupanje

 

Prema pisanju britanskog Gardijana, lekovita dejstva kanabisa mogu biti od velike koristi bolesnim psima, mačkama, pa čak i konjima. U tekstu se navodi da mnogobrojne kompanije proizvode “jestive suplemente” koji imaju umirujuće dejstvo na mačke, pse i ostale vrste kućnih ljubimaca. One sadrže kanabidiol (CBD), supstancu koja se nalazi u kanabisu, ali koja nema psihoaktivna svojstva.

Kako tvrde proizvođači ovih suplemenata, ljubimci se neće “naduvati” od ovih proizvoda, već će biti zdraviji i smireniji.

Naravno, kako pitanje medicinske marihuane izaziva brojne kontroverze, bez obzira da li je reč o ljudima ili životinjama, pitanje koje se uvek postavlja jeste da li je davanje preparata na bazi marihuane životinjama legalno.

U SAD, na primer, ovi proizvodi mogu se naručiti putem interneta ali samo ukoliko ne sadrže supstancu THC ( psihoaktivni sastojak kanabisa). Međutim, neki od ovih proizvoda nisu u potpunosti lišeni ove supstance.

Druga opcija je da imate recept i preparate na bazi marihuane pazarite u onim državama gde je promet ovakvih preparata dozvoljen.

Izvor: The Guardian
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *