Australija: Konjić Bouvi je čudo prirode (FOTO)

Ovaj patuljasti konj bio je napušten i suočio se s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Međutim, zahvaljujući dobrim  ljudima, sada je potpuno zdrav i postao je zvezda društvenih mreža

 

Bouvija su prvi vlasnici napustili nakon samo šest nedelja od rođenja, zato što je imao zdravstveni problem koji je mogao da uzrokuje potpunu nepokretnost. Kada je saznala da ga vlasnici ne žele, usvojila ga je veterinarska tehničarka.

Ona je bila i osoba koja mu je spasila život, jer je odmah uočila da nesrećni konjić ima problema s krivim rastom nogu, koji bi ako se ne leči, mogao da izazove potpunu nepokretnost. Kako se to ne bi dogodilo, odmah ga je odvela u jednu veterinarsku kliniku u Melburnu.

Nakon nekoliko nedelja lečenja i terapije koja je uključivala nošenje specijalnih cipelica, Bovijeve noge su se ispravile i konačno počele normalno da rastu.

Bouvi najviše voli da se tokom popodneva izležava na krevetu i uživa u maženju

Tako je ovaj hrabar patuljasti konj dobio novu šansu za srećan i normalan život i to u velikoj porodici.  Humana tehničarka u svojoj kući ima mnoštvo najrazličitijih životinja koje su odmah prihvatile Bouvija i sada su nerazdvojni drugari.

Kako su celog dana napolju, igraju se i skaču, Bouvi najviše voli da se tokom popodneva izležava na krevetu i uživa u maženju. Zbog tih neverovatno slatkih prizora, njegova vlasnica otvorila je fejsbuk profil na koji svakodnevno kači slike iz njegovog života, pa je ovaj konjić ubrzo postao internet senzacija.

Zavirite i vi u predivan svet Bouvija, čudesnog konja.

 

Foto: Fejsbuk
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *