Maca na stolu

Kako da usrećite mačku ?

Ako mačka nema gde da se skriva, šta da grebe ni teritoriju koju može da obeležava, biće pod stresom.

One su bića instinkta i treba im omogućiti da rade ono za šta su stvorene kako bi bile srećne i zdrave. Evo kako možete usrećiti vašu mačku.

Obezbedite joj dovoljno zabave

Važno je da mačka ima dovoljno igračaka, kao i da joj posvećujete dovoljnovremena i pažnje za interakciju i igranje. Na ovaj način bolje ćete se povezati sa vašim ljubimcem.

Neophodna oprema za mačke

Takođe, važno je da ispunite osnovne potrebe mačke, tako što će kutija sa peskom redovono biti čista, postavićete joj grebalicu i dovoljno mesta za skrivanje. Bez ovih stvari, mačka će verovatno ispoljavati simptome stresa.

Stabilna težina

Gojazne mačke su sklone različitim oboljenjima, uključujući i dijabetes. Zato je mački potrebno da u toku dana bude aktivna. Takođe, kako je i ishrana vrlo važan faktor. Nutritivne i energetske potrebe mačke menjaju se u zavisnosti od starosti. Pre nego što nabavite hranu, uverite se da je izbalansirana i kompletna.

Veterinarska nega

Vaša mačka možda neće biti naročito srećna tada, ali redovne posete veterinaru su od suštinskog značaja za održavanje zdravlja. A naravno, zdrava mačka je i srećna mačka. Ne zaboravite na oralnu higijenu – redovno održavanje i pranje zuba sprečiće stomatološke probleme.

Izvor: zivotinje.rs

Pročitajte još:

Oni se vole i igraju: Beli medvedi i psi (VIDEO)

Zašto se mačke uglavnom ne odazivaju vlasnicima

Paraanalne žlezde kod pasa
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *