PAS KOLA

Pas odao svog gazdu kriminalca

Jedan Poljak iz Poznanja uspešno je izbegavao policiju i istražni zatvor sve dok nije napravio fatalnu grešku – ostavio je svog psa zatvorenog u parkiranom automobilu na vrućini i tako privukao policajce.

Policajci su obili kola da spasu psa, a potom saznali da je neodgovorni vlasnik upravo 25-godišnjak koji je već trebalo da bude u zatvoru.

U utorak popodne prolaznici su u Poznanju primetili psa mešanca kako dahće u automobilu parkiranom na suncu i pozvali policijsku patrolu da ga izvadi iz auta i da mu vode.

”Životinja je izgledala izmučeno zbog visoke temperatura i zato što je dehidrirala. Policajci su psa izvadili iz automobila i napojili. Na zadnjem sedištu su primetili bocu gasa i oružje. Proverili su i saznali da za 25-godišnjim vlasnikom automobila traga policija“, rekao je poljskoj televiziji TVN24 portparol policije u Poznanju Pšemislav Pivecki.

Muškarac je uhapšen i već se nalazi u pritvoru zbog optužbi zbog kojih je završio iza rešetaka, a čeka ga i suđenje zbog ugrožavanja života svog psa. Pas je predat na staranje poznaniku uhapšenog.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *