TT

“Najgori zoo-vrt na svetu” je zatvoren, životinje izmeštene

Međunarodna dobrotvorna organizacija za zaštitu životinja „Četiri šape“ izmestila je 15 životinja iz zoološkog vrta u pojasu Gaze i tako ih oslobodili od „gušenja u najgorem zoološkom vrtu na svetu“, nakon čega je vrt zatvoren.

Pripadnici „Četiri šape“ se nadaju se da će životinjama obezbediti bolji život u inostranstvu, pa su tako u Izrael, između ostalih, preselili tigra, pet majmuna, bodljikavo prase i jednog emua, dok će većina životinja biti preseljena u Jordan, a tigar trajno smešten u Južnoj Africi.

Dobrotvorna organizacija je saopštila da zoološki vrt „Kan Junis“ u Gazi od početka godine ima finansijske poteškoće zbog čega nije u mogućnosti da životinjama obezbedi hranu i negu.

Nakon što su vlasnici zoološkog vrta zatražili pomoć od „Četiri šape“, organizacija im je dostavila hranu i obezbedila veterinarsku negu. Kasnije je organizacija donela odluku o preseljenju životinja, prenosi Tanjug.

Akcija spasavanja lemura iz zoološkog vrta u Gazi

Akcija spasavanja lemura iz zoološkog vrta u Gazi

Zoološki vrt „Kan Junis“ u Gazi se i ranije nalazio na naslovnim stranama svetske štampe.

Nedavno je preparirao mrtve životinje i držao ih izložene u kavezima, a drugom prilikom su magarcu zalepili trake kako bi „imitirao“ zebru.

Organizacija „Četiri šape“ je zatekla tigra u kavezu veličine tri kvadratna metra zajedno sa još jednim – prepariranim tigrom.

Sada će biti izmešten u otvoren vrt gde će imati teren od 10.000 kvadratnih metara.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *