Facebook

Policija predala krivičnu prijavu protiv zlostavljača konja

Osnovnom javnom tužilaštvu danas je predata od strane policije, krivična prijava protiv Slobodana M. iz Dobre Vode zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanje i mučenje životinja. Slobodan M. je prošle subote, kako se sumnja pretukao ždrebe staro godinu dana kod zelene pijace u Jagodini, što je prema izjavama svedoka činio i ranije.

„Okupili smo se i otišli u policiju u nameri da uložimo protest zbog toga što čovek, za koga svi znaju da ubija konje, slobodno šeta gradom i dalje muči životinje. Sramno je da veterinar i neki zaštitnici životinja kažu da konj nema povrede i da je psihički dobro?! Kako se to utvrđuje da je konj psihički dobro? Svi treba da budemo jedinstveni u nameri da zlikovca privedemo pravdi. Izjave nadležnih su neprihvatljive jer i oni odlično znaju o kakvom se zlostavljaču radi. Imamo ideju da osnujemo pravo društvo za zaštitu životinja, a ne neko koje je u sprezi sa onima koji nemaju interes da životinje zaista budu zbrinute i da im se pomogne. Šta su nam sve rekli ljudi iz Dobre Vode koji poznaju godinama ovog čoveka, to jestrašno. Neverovatno je da ovaj čovek slobodno šeta i da nije zatvoren. Kontaktirali smo ljude koji su konja polivali vodom kako bi ga osvestili posle batina i danas neko kaže da on nema povrede?“ kažu organizatori skupa Jagodinaca koji su uložili protest zbog najnovijeg zlostavljanja konja u ovom gradu.

Slobodanu M. je prošle godine izrečena uslovna kazna pošto je u centru grada naočigled prolaznika, gotovo do smrti pretukao konja koga je tada držao. Slika pretučene životinje obišla je Srbiju i region. Na žalost, iako su postojale inicijative da nesrećna životinja dobije vlasnika koji bi zaista brinuo o njemu, to se nije dogodilo. Konj je dalje prodat na vašaru u Rumi, a prema nezvaničnim informacijama, kasnije je i uginuo.

Slobodan M. se trenutno nalazi u pritvoru, a o tome da li će uslovna kazna biti promenjena u kaznu zatvora, odlučivaće Osnovni sud u Jagodini.

Izvor: Infocentrala

Pročitajte još:

Da se naježite: Udomio je vojnog psa koji mu je spasio život! (VIDEO)

Građani protestvovali zbog ždrebeta: Ovo je reakcija policije

Jagodinci organizuju protest ispred policije zbog zlostavljanja ždrebeta
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *