Pixabay

Optužen jer je ostavio svog psa

Entoni Ortolani, planinar iz Denvera, ovih dana iščekuje sudsku presudu kojom bi mogao biti proglašen krivim zbog okrutnosti prema svom psu.

Tužbu protiv Ortolanija podigao je planinar Skot Vošburn, koji je tokom jedne od svojih ekspedicija našao povređenu nemačku ovčarku Misi i spasao je od sigurne smrti.

Naime, Vošburn i njegova supruga pronašli su ranjenu ženku na planinskom vrhu u Koloradu i organizovali akciju spasavanja. Misija je trajala oko devet sati a u njoj je učestvovalo devet volontera. Ženka je spasena neposredno pre snežne oluje.

Kada je priča o spasenom psu dospela u medije, javio se i pravi vlasnik psa, Entoni Ortolani. On je preko sajta 14ers.com objasnio švoju verziju događaja.

„Misi se povredila na planini. Zbog povrede nije mogla da hoda, pa smo je pokušali spustiti užetom ali se njeno stanje samo pogoršavalo. Nije se mogla pomeriti i znao sam da je veoma loše. Poneo sam je na leđima ali nisam je mogao dugo nositi“, napisao je Ortolani.

„Tada sam pozvao 911, ali su mi oni rekli da je rizično slati spasioce gore samo zbog psa. Mislio sam sve vreme na nju, no smatrao sam da je uginula od povreda“, napisao je vlasnik.

Zanimljivo je da je nakon svega Ortolani tražio da mu se pas vrati, ali umesto ljubimca dobio je poziv od suda. Vošburn je tužio Ortolanija zbog okrutnosti prema životinjama i sada traži starateljstvo nad psom.

Izvor: B92

Pročitajte još:

Fenomenalno: Najlepše mesto na svetu gde uživa 900 pasa (VIDEO)

Malo drugačija priča (VIDEO)

Spremite maramice: Najdirljivije pismo psa čoveku
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *