2222

Ova ždrebica vredi čak 1.4 miliona evra!

Koliko može da košta rasan konj? Na severozapadu Francuske, u Dovilu, ždrebica koja je potomak slavnog pastuva Galileja prodata je za neverovatnih 1,4 miliona evra na prestižnoj aukciji mladih trkačkih konja!
Odgajana u konjušnici ˜„Monso“ u Normandiji, mlada čistokrvna kobila prodata nakon samo četiri minuta nadmetanja irske grupacije „R Dojl“ i južnoafričke kompanije „Mejfer spekjulejtors“, saopštava agencija Arkana, druga najveća agencija za prodaju mladih grla u Evropi, koja je organizovala aukciju.

Gradonačelnik Dovila Filip Ogje naglašava da je ždrebica primerak „visokog pedigrea“, a vlasnik konjušnice „Monso“ Anri Bozo navodi da je njena majka Prudencija sestra kobile Pacifik, čije je ždrebe prošle godine u Dovilu prodato za rekordnu sumu od 2,6 miliona evra.

Potomci njenog oca Galileja prodaju se u Irskoj za oko 300.000 evra.

U istoriji najskuplji prodati ždrebac dostigao je cenu od 8,38 miliona dolara 2013. godine, a kupio ga je šeik Džoan al Tani, brat katarskog emira, na aukciji u Njumarketu, na istoku Engleske, što je bila prva prodaja mladih galopera u Evropi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *