cat-93986_960_720

Urođeni nagoni mačke: Imaju li mačke šesto čulo

Mnogi su vlasnici mačaka ispričali kako se njihovi kućni ljubimci čudno ponašaju uoči nekog neobičnog ili opasnog događaja. Uočeno je, na primer, da se mačke (i druge životinje) veoma čudno ponašaju pre zemljotresa.

U kineskom gradu Haichengu 1975. evakuisano je celokupno stanovništvo zbog toga što su se životinje vrlo neobično ponašale – a samo nekoliko sati kasnije dogodio se snažan zemljotres. Još je sablasniji dokumentovan slučaj o mačku Oskaru, koji je živeo u staračkom domu na Rhode Islandu i činilo se da može predvideti kada će neko umreti. Kada bi se sklupčao tik uz nekog od štićenika, ubrzo nakon toga bi ta osoba preminula.

Možda se i činilo da je Oscar vidovit, logičnije objašnjenje je to da ga je verovatno privlačio slabašan hormonalni miris koji se razvio gašenjem vitalnih organa tog štićenika. Seizmički osetljive životinje mogu otkriti emisije plina ili mikro podrhtavanja koja su preslaba da bi ih ljudi mogli osetiti, ali su uprkos tome prirodni vesnici predstojećeg zemljotresa.

Izvor: t.portal.hr

Pročitajte još:

Spremite maramice: Najdirljivije pismo psa čoveku

Evo zašto je ljubav između čoveka i psa tako jaka

HIT: Kada haski otkrije koliko je duvanje balončica zabavno (VIDEO)
1 koemntar za “Urođeni nagoni mačke: Imaju li mačke šesto čulo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *