siamese-468814_960_720

5 Neverovatnih priča o mačkama

Kada se ne igraju, ne spavaju, ne grebu nameštaj, ili nas jednostavno ne ignorišu – mačke su sposobne da učine neverovatne poduhvate, kao što su spasavanje života, ukradu preko 600 predmeta itd. Izdvojili smo pet neobičnih i pomalo neverovatnih, ali istinitih priča o mačkama.

 

  1. Mačka koja je pozvala 911

U 2006. godini desilo se nešto što niko ne može da objasni. Gari Rozenhein iz Ohaja doživio je srčani udar, a kada je Hitna pomoć stigla na njegovu adresu, na podu su videli mačka Tomija kako leži pored telefona. S obzirom da Gari nije pozvao 911, ostao je samo Tomi.

Pretpostavlja se da je slučajno pritisnuo brzo biranje pošto je telefon stalno na podu. Rozenhein je dobio mačku tri godine ranije kako bi mu pomogla da smanji krvni pritisak. Pokušavao je da je trenira da pozove 911, ali nije siguran da je mačka ikada shvatila šta pokušava da joj objasni. Čini se da je na kraju ipak shvatila.

 

  1. Lopov-mačka

Uprkos njihovoj ponekad đavolskoj prirodi, mačke obično neće ukrasti ništa nejestivo. To, priču o mačoru Dasti iz San Matea u Kaliforniji, čini poprilično neobičnom. Dasti je redovno obilazio kuće komšija i pri tome ukrao više od 600 predmeta.

Vlasnik mačke je sve ukradene predmete stavljao u kutiju (tačnije dve kutije) izgubljeno-pronađeno kako bi komšije mogle da dobiju svoje nestale predmete nazad. Čak je jednom ukrao i dvodelni bikini od komšinice. I to iz dva navrata. Pošto su svi navikli na Dastijevu kleptomaniju i komšinica je izjavila kako nije bila zabrinuta što je bikini nestao – znala je tačno gde će ga pronaći.

 

  1. Mačka koja je spasila bebu

U Aprilu 2006. godine u Kölnu, jedna mačka je počela mjaukati toliko jako da je probudila komšije koje su bile u dubokom snu. Kada su izašli iz kuće videli su da mačka sedi pored napuštene bebe koja sigurno ne bi preživela do jutra na temperaturi koja se tu noć spustila na nulu. Na svu sreću, beba je spasena, a majku nikada nisu pronašli.

 

  1. Mačka koja je nadmudrila pit bulove

U aprilu 2006 godine, dok je radila u svom vrtu u Mičigenu, 97-godišnju staricu napao je čopor pit bulova. Ujedi su već počeli, i starica nikada ne bi preživela napad da njena mačka, nazvana Tigar, nije skočila u pomoć.

Tigar je skočio u sredinu čopora i na taj način ih odvratio od napada na svoju vlasnicu, koja je uspela da pobegne u kuću. S obzirom da je mačka bila okružena pit bulovima, niko nije očekivao da će se vratiti živa, a još manje nepovređena. Ipak, nije joj falila ni jedna dlaka sa glave ni repa.

 

  1. Mačka koja je spasila vlasnicu na dan usvajanja

Dan kada je usvojila dve mačke u februaru 2012. godine, Ajmi Jan pala je u dijabetičnu komu. Jedna od mačaka, Puding, pokušala je da probudi novu vlasnicu prvo mjaukanjem, a onda i dodirivanjem lica. Kada ništa nije upalilo, mačka je otišla do sina vlasnice i probudila ga kako bi pozvao hitnu pomoć.

 

Izvor: Životinje.rs

Pročitajte jos:

Zašto psi jedu travu?

Kako pravilno šetati psa

Izujedan i bačen da ugine nakon borbe: Život je imao drugi plan (VIDEO)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *