Maca na ledjima

Šta mačka želi da nam kaže kada se valja na leđima

Da li se i vaša mačka često baci ispred vaših nogu, uvija se na leđima trljajući glavicu o pod? Pročitajte šta takvim ponašanjem mačka želi da vam kaže…

U nekim slučajevima ovakvo ponašanje je manifestacija običnog svraba na leđima. A zatim, vrlo brzo mačka shvati da je to način da privuče vašu pažnju. Vlasnici najčešće smatraju da je uvijanje mace neodoljivo slatko, u tim situacijama se sagnu kako bi ljubimici pružili dodatnu pažnju.

Ukoliko mačka uživa u maženju i pažnji, vrlo brzo će to naučiti i najverovatnije ponavljati ovakvo ponašanje.

Mačke su često neopravdano smatrane lenjim životinjama, a zapravo mogu biti vrlo energične i nestašne. Zato je važno da prepoznamo njihove pozive za igru kako bi zdravo utrošile energiju…

Tako stručnjaci smatraju da ovakvim ponašanjem mačka poziva na igru ne samo njihove mačje prijatelje, već i ljude. Zato iskoristite trenutak i dajte maci njenu omiljenu igračku.

Takođe, stručnjaci za ponašanje životinja imaju još jednu teoriju, pa najčešće smatraju da mačke okretanjem na leđima u našem prisustvu pokazuju potčinjenost, odnosno priznaju da su u podređenom položaju.

Ali jedno je sigurno, mačke jednostavno uživaju u valjanju na leđima!

Izvor:B92.net

Pročitajte još:

Najtužnija maca: Pokušava da pomogne mrtvom drugu (VIDEO)

Kastracija i sterilizacija: Sprečava mnoge bolesti i probleme

Stari pas koji je plakao kada su ga napustili i zamenili novim (VIDEO)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *