Pas spava

Imate psa koji hrče: Ovako ćete mu pomoći!

Hrkanje psa dok spava, ne samo da može biti iritirajuće, već može biti i indikator nekih zdravstvenih problema . Proverite na koje sve načine možete pomoći vašem ljubimcu kako bi imao kvalitetniji san, ali i život…

1. Ukoliko vaš pas pati od hrkanja prouzrokovanog alergenima, redovno čistitite mesto gde ljubimac spava. Izvodite ga u šetnju onda kada je napolju nivo polena nizak i kada nema mnogo saobraćaja. Takođe, redovno usisavajte tepihe i zavese od prašine.

2. Redovno vežbanje je ključno kako bi vaš ljubimac smanjio telesnu težinu, ali i problem sa hrkanjem. Zapravo, gojaznost jeste jedan od najčešćih uzroka hrkanja kod pasa.

3. Pokušajte da promenite način na koji vaš pas spava tako što ćete mu pormeniti korpu ili omiljeno ćebe gde ljubimac voli da drema.

4. Postavite svom psu jastuk. Ukoliko je psu glava podignuta dok spava manje će hrkati.

5. Izbegavajte pušenje u prisustvu psa, jer je duvanski dim podjednako štetan i za naše ljubimce.

6. Pomozite veterinaru tako što tako što ćete dobro osmotriti simptome. Na primer, ako se hrkanje pojavilo prošlog maja, pa ponovo i ovog, hrkanje je verovatno prouzrokovano prolećnim polenom.

7. Uz pomoć telefona snimite psa dok hrče, umesto što ćete pokušati da opiše hrkanje. Naime, na taj način veterinar će dobiti više informacija o toj pojavi kod vašeg ljubimca.

8. Nemojte zanemarivati hrkanje kod ljubimca. Zapravo, ovo pojava može da utiče na kvalitet života psa. Zato, potražite odvedite vašeg četvoronožnog prijatelja kod veterinara koji će ga pregledati i pružiti stručnu pomoć.

Izvor: zivotinje.rs

Pročitajte još:

Nakon 10 godina pakla ovaj pas je pronašao svoju sreću (VIDEO)

Svima daju šansu: Oni brinu o napuštenim psima u Indiji (VIDEO)

Pseći govor: Evo šta nam poručuju ispuštanjem zvuka
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *