uplaseni psi

Ilegalna trgovina psima : Zašiju im njuške pa ih pretuku

Na svetlo dana izašao je zastrašujući snimak koji otkriva okrutnu ilegalnu trgovinu psima u Indiji, gde jadnim životinjama zašiju njuške pre nego što ih batinom pretuku na smrt, piše Daily Mail.

Ovaj užasan video snimljen je u jami za ubijanje pasa u gradu Kohimi, gde se psi tuku drvenim palicama i ubijaju pred drugima zbog mesa.

Smatra se da krijumčari ubiju više od 300.000 pasa godišnje samo u indijskoj saveznoj državi Nagaland. Pre toga im zašiju usta kako ne bi stvarali buku.

Snimak je napravilo Humane Society International in India (HSI/Indija) na lokalnim tržnicama u Kohimi i Dimapuru.

Na njoj se vide psi zatvoreni u vreće, kojima samo glave vire napolje, s njuškama ili zašivenim ili čvrsto vezanim užetom kako bi bili tihi dok ih se ilegalno krijumčari u Nagaland iz susednih država.

Tokom prevoza i pokazivanja na tržnici ne dobijaju ni hranu ni vodu, a na kraju ih pretuku.

Mrtva, mlohava tela okrvavljenih pasa leže pobacana širom tržnice, a neka padnu i na pse koje tek iščekuje slična sudbina.

“Bilo je strašno iskustvo otići u Nagaland i promatrati te preplašene pse koji se prepuštaju tako zastrašujućoj smrti”, rekao je N. G Jayasimha, direktor HSI/Indije, koji je i sam svedočio jamama za ubijanje pasa.

“Svakoga dana gledam životinje kako pate, to mi je deo posla, ali brutalna trgovina psima u Nagalandu jedna je od najgorih nehumanosti prema životinjama koju sam ikada video, i još me uvek progoni. Te podzemne jame u Kohimi kao da su snimljene u nekoj noćnoj mori.”

“Pogled pun bespomoćnosti i straha u očima tih životinja je razarajući. Čvrsto zavezani i bačeni u vreću, s njuškama tako čvrsto stisnutim da jedva dišu, dok pred njima tuku i ubijaju druge pse… Jasno mi je bilo da su većina pasa ukradeni ljubimci, koji su još oko vrata imali vidljive okovratnike, ali bili oni ulični psi ili ljubimci, niti jedna životinja ne bi trebala prolaziti kroz takve okrutnosti”, ogorčen je Jayasimha.

Društvo je započelo kampanju kojoj je cilj prekinuti s indijskom brutalnom i nezakonitom trgovinom psećeg mesa.

Konzumiranje psećeg mesa u Indiji zakonom je zabranjeno, kao i okrutni prevoz i tretman životinja, ali trgovci to otvoreno ignorišu, a lokalne vlasti nisu uspešne u provođenju zakona u ovoj državi, kažu iz HSI/Indije.

Pseće se meso u Indiji smatra za tabu, osim u Naglandu i još nekoliko severnoistočnih država gde neki misle da je zdravo.

Procjenjuje se kako se širom Azije godišnje ubije više od 30 miliona pasa za ljudsku prehranu, a najviše u Kini, Južnoj Koreji, Vijetnamu, Filipinima, Tajlandu, Laosu i Kambodži.

Izvor:Net.hr

Pročitajte još:

Pas im je nestao: Pogledajte njihov susret sedam meseci kasnije (VIDEO)

Ovaj čovek je udomio psa na samrti: On je danas drugi pas (VIDEO)

 
2 komentara za “Ilegalna trgovina psima : Zašiju im njuške pa ih pretuku

  1. margareta Merak

    I hate peoples, which abuse poor animals. Dog are not deserve to suffer, they are our the best friend. We have to do something to stop this abuses. People , which doing this have to be punished.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *