Umac

Smanjite stres: Evo zašto je dobro imati mačku

Mačke imaju sposobnost da time što predu izleče same sebe, odnosno svoje mišiće i kosti. Međutim to nije dobro samo za njihovo zdravlje. Ljudima prija kada one predu, jer upravo frekvencija od 20-140 Hz utiče na bolje disanje i smanjenje bola, kažu iz Istraživačkog instituta Fauna.

Smanjuju i stres. Jedino ako ne iskaču ispred vas i plaše vas, ali u svakom drugom slučaju umiruju. Dokazano je da vlasnici ljubimaca imaju manji nivo stresa, jer mazeći mačku koja prede čovek se u potpunosti smiruje. Ljubimci su delotvorniji na stres od mnogih lekova.

Mačke smanjuju mogućnost infarkta za 40 odsto. Iz Univerziteta Minesota kažu da vlasnici mačaka imaju manju mogućnost da dožive infarkt ili da imaju srčanih problema, jer mačke ublažavaju nivo stresa i anksioznosti.

Svi ovi dokazi nemaju veze sa nekom natprirodnom moći mačaka, kažu iz upworthy.com. Suština je u načinu života koji vode ljudi koji imaju kućnog ljubimca. Ljubav prema drugom biću i posvećenost smiruju i čine život kompletnijim. Samim tim imamo manje razloga da se nerviramo i budemo nesrećni.

Izvor: SRBIJA DANAS

Pročitajte još:

Reinkarnacija životinja

Namirnice koje mogu izazvati bolest ili smrt kod pasa
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *