pp

Psi: Morska so i kupanje

Toplotni udar i sunčanica

Kako  pas ne bi doživeo toplotni udar ili dobio sunčanicu izbegavajte najveće vrućine odnosno psa na kupanje vodite rano ujutro ili posle 19  časova.

Ako ga vodite na kupanje u najtoplijem delu dana, zaštitite ga od sunca

Kako? Smestite se u hlad, delove tela koji nisu prekriveni dlakom namažite kremom za sunčanje sa što većim faktorom i naravno, što češće ga osvežavajte u moru. Uz sve navedeno psu uvek treba biti dostupna sveža voda.

Tuširanje nakon kupanja, da ili ne?

Opšte pravilo je da ne postoji jedno pravilo, jer nekim psima so smeta više, nekima manje, a nekima nimalo. Primetite li da pas na koži/dlaci ima oštećenja i da se pritom stalno češka savetujemo vam da ga istuširate običnom vodom, a po potrebi i šamponom.

Skoči li pas u luku gde se vezuju brodovi odnosno gde ima puno ulja obavezno ga istuširajte.

Pas nakon kupanja povraća i/ili ima meku stolicu?

Razloga za paniku nema jer najčešći uzrok je gutanje slane vode. U tom slučaju psa stavite na privremenu dijetu. Postepeno mu dajte običnu vodu, i izbegavajte poslastice neko vreme. Ako simptomi ne prođu za jedan dan obavezno ga odvedite veterinaru.

Šta ako pas ne želi da se kupa u moru?

Ne forsirajte ga jer ne vole svi psi plivanje . Naprotiv neke rase ne znaju da plivaju ili to čine manje uspešno od drugih. Forsiranjem i prisilnim kupanjem kod pasa možete izazvati anksioznost.

Izvor: 24sata.hr.

Pročitajte još:

Priča o Vučku

Cirkus: Okrutnost kao “lepa” umetnost
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *