Pas muzika

Psima je Bijonse ispred Mocarta!

Kompanija “Sony” organizovala je nedavno zanimljivo istraživanje o tome koja muzika više prija psima, a rezultati govore da im se više dopadaju pesme popularne Bijonse nego čuvenog Mocarta.

Japanski gigant je povodom promocije svog novog audio-sistema velike snage (GTK-XB7), predstavio i rezultate zanimljivog istraživanja o muzičkom ukusu kod pasa.

Utvrđeno je da im više prija pesma Bijonse “Single ladies” i malo moderniji zvuci, nego li klasična dela poput Mocartove “Male noćne muzike“.

U eksperimentu je učestvovalo devet pasa različitih rasa kojima su naizmenično puštani hitovi popularnih pevača (Bijonse, Džastin Biber, Tejlor Svift i drugi) i klasične kompozicije Baha, Mocarta, Betovena…

Istraživači su puštali jednu popularnu i jednu klasičnu pesmu na dva zvučnika dubokih basova, u kombinaciji sa raznobojnim trosmernim osvetljenjem koje prati ritam, a psi su se uglavnom duže zadržavali ispred zvučnika sa popularnom muzikom, što sugeriše da više uživaju u slušanju energičnih ritmova

Dobijeni rezultati pokazali su da 62 odsto pasa, radije “bira” da sluša Bijonse nego Betovena i klasične kompozicije, za koje se “opredelilo”njih 38%.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *