Udomljavanje pasa 1 V (2)

Siniša Mali: Brinimo o životinjama!

– Od početka prošle godine više od 550 napuštenih pasa je našlo svoje vlasnike kroz ovakve akcije. Mi smo plemeniti onoliko koliko pomažemo drugima, posebno životinjama, jer ljubav koju dobijamo od njih i pružamo im, čini nas boljim ljudima. Sa ovakvim akcijama ćemo nastaviti, a planiramo i aktivnosti u vezi sa obeležavanjem napuštenih pasa i sterilisanjem. Na ovaj način pokazujemo da brinemo o životinjama, kao i o sugrađanima koje te životinje imaju – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je sa  odbornikom u Skupštini grada Aleksandrom Jovičićem prisustvovao u nedelju 27. marta akciji usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta JKP „Veterina Beograd” u Tašmajdanskom parku.

Gradonačelnik je rekao da je cilj ove akcije afirmacija odgovornog vlasništva, kao i udomljavanje deset pasa koji su trenutno u prihvatilištu grada Beograda.

Siniša Mali je pozvao Beograđane da se priključe ovakvim aktivnostim tokom cele godine kako bi što veći broj pasa dobio svog vlasnika i bolje uslove za život.

Aleksandar Jovičić je kazao da je gradonačelniku podneo inicijativu, koja je i prihvaćena, da se u Pionirskom parku napravi parkić za pse po uzoru na Tašmajdanski:

– To je važna stvar i humanost je pokazana na delu. Gradonačelnik je prihvatio inicijativu da u Beogradu ima više parkića za pse.

Direktor JKP „Veterina Beograd” Budimir Grubić je istakao da to preduzeće u poslednje dve godine pojačalo akciju sterilisanja, čipovanja, vakcinacije.

– Gradonačelnik i gradski menadžment imaju sluha za naše ideje, a upravo ova akcija je dokaz tome. Udomljavanjem naših pasa, koji su socijalizovani i naučeni svemu, dajete im šansu i pružate ljubav. Za uzvrat ćete dobiti nešto najvrednije – mahanje repom kada se vratite kući – objasnio je on.

Akciju odgovornog vlasništva i usvajanja pasa organizuje Grad Beograd – JKP „Veterina Beograd” i Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, sportski Agiliti klub „Singidunum”.

 

Udomljavanje pasa V (2) Udomljavanje pasa 3 V (2) Udomljavanje pasa 2 V (2)

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *