sumice, pas umro, komsije se oprostile

Komšije se oprostile od psa

Beograđani već decenijama nemaju mesto na kojem bi mogli da sahrane svoje kućne ljubimce. A traže ga uporno i ne odustaju od pisanja peticija i molbi. U međuvremenu se od svojih pasa i mačaka opraštaju u potaji i tišini.

Baš tako su se i stanovnici Rimske ulice, u naselju Šumice, u Beogradu, oprostili od psa Mede koji je 15 godina živeo u kućici pored ulaza u jednu od zgrada.

Na parčetu papira su ispisali sledeći tekst:

“Drage moje komšije, 15 godina sam živeo ispred vaše zgrade. Puno puta sam vas uznemiravao svojim lavežom, ali sam vas više voleo i nikada napuštao. Ovoga puta me je teška bolest i starost preselila na večni istok, tu negde iznad vas, gde ću vas čuvati i voleti kao i do sada. Vaš Meda.”

Stoga i magazin Pas još jednom podeseća gradonačelnika Sinišu Malog na obećanje koje je još 12. oktobra, izgovorio pred učenicima OŠ Sonja Marinković u Zemunu. Prenosimo ga integralno:

– Dobili smo 25 hektara zemlje od ”Srbija šume”, to će biti prostor gde ćemo da brinemo o psima lutalicama, a na taj način smanjujemo agresivnost i ujede – rekao je između ostalog Siniša Mali najavljujući otvaranje groblja za kućne ljubimce u prestonici.

Nakon neformalnog razgovora sa mališanima, gradonačelnik je izjavio da će sledeće godine u Beogradu početi da radi park za pse kao i da će napokon biti otvoreno groblje za kućne ljubimce.

– Radimo projekat za groblje za kućne ljubimce, nalaziće se na Bežanijskoj kosi, a biće završeno krajem naredne godine. Sistemski rešavamo to pitanje – rekao je gradonačelnik.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *