BoraCorba_azil_4

EKSKLUZIVNO U MAGAZINU PAS: Pročitajte pesmu Bore Čorbe o njegovom ljubimcu Lari

Bora Đorđević od najranijeg detinjstva obožava pse. Posebno one ulične, džukce, a danas obožava jednu Laru, jorkširskog terijera kojeg je dobio na poklon, a koji najviše vremena provodi kod njegove ćerke Bojane. Ima i jednu Mašu, ona nema rasu, koja živi u Ljubljani kod Borine devojke. Ono što Bora misli o psima može se sažeti u jednoj prostoproširenoj rečenici i prilično jednostavnoj glasi: “Psi su zaista zahvalna bića”

Kakva je Lara?

Ona je od bosanskog nevaspitanog psa, posle jednog pregleda kod veterinara postala evropski pas. Dobila je evropske papire, postala je evropsko kuče sa evropskim manirima. Pošto sam često boravio u Ljubljani, ja sam šetao Laru i nosio sam one kese za skupljanje i morao sam da skupljam za psom. Tada sam napisao i jednu samokritičnu pesmu “Napravila Lara od mene govnara”. Hoćete li da je čujete?

Naravno .

Napravila Lara od mene govnara

Oj vojvodo, alal vera

Postao si babasera

Skupljaš govna iza kera.

Ali, Lara je bila toliko uplašena kada je stigla da sam ja mislio da je to jedini pas na svetu koji ne zna da laje. Međutim, brzo se oslobodila i “propevala”. Vremenom se toliko okuražila da nije ni prestajala. To je bio novi problem. Pošto živi u Ljubljani, a to vam je evropski grad, u kome ne možete da lajete kada poželite, znači nema lajanja u vreme dnevnog odmora, onda smo morali da je naučimo da ne ispušta zvuke. Vodili smo je kod veterinara i trenera koji je za 66 evra naučio da nije lepo lajati. I tako je Lara za 66 evra postala građanin Evrope.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *