pas lutalica

U Novom Sadu zabranjeno davati vodu psima i mačkama lutalicama


Novosadske gradske vlasti odbacile su kritike na račun Komunalne policije zbog kažnjavanja građana koji daju vodu psima i mačkama lutalicama.  Jer, Komulana policija postupa po gradskoj Odluci o držanju domaćih životinja. A  prema njoj  zabranjeno je hranjenje napuštenih i izgubljenih domaćih životinja na javnim površinama.

Odluka se čini spornom jer gradske novosadske vlasti nisu za svog akta uspele da reše problem pasa i  mačaka lutalica, ali se zato građanima zabranjuje da te iste životinje  hrane i napijaju.  Da li su to možda novosadske vlasti pragmatično uvidele da će pitanje uličnih životinja rešiti najlakše tako što će zabranom  hranjena pasa i mačaka pre ili kasnije ove životinje prosto izumreti?

 

“Patrole Komunalne policije u prethodnom periodu izvršile su 58 kontrola i u nekoliko slučajeva zatekle osobe koje su hranile napuštene životinje na nedozvoljenim površinama, a prekršaji su “otklonjeni korišćenjem ovlašćenja upozorenja i usmenog naređenja, bez izricanja sankcija” kaže se u saopštenju.

Objašnjava se, dalje u saopštenju, da komunalni policajci reaguju na osnovu pritužbi građana koji su nezadovoljni što se u krugu njihovih stambenih jedinica skupljaju životinje lutalice zbog hranjenja.

Na kraju  je saopšteno i da Grad Novi Sad sistemski pristupa rešavanju problema napuštenih životinja, uz “maksimalno human tretman prema njima”.

Pitanje je kakav je to humani tretman pasa i mačaka lutalica ako stanovnicima Novog Sada nije dozvoljeno da uličnim životinjama na ekstremno visokim temepraturama donose vodu?  Je l’ to humanost?  Zaista?
1 koemntar za “U Novom Sadu zabranjeno davati vodu psima i mačkama lutalicama

  1. Nadica Zivkovic

    Kako treba shvatiti ovu zabranu. Mi,VLASTI, ne zelimo da prljamo ruke ubijanjem, zato zabranjujemo hranjenje napustenih zivotinja, ostavljamo ih da crknu od gladi i zedji, pa neka budu gradjani krivi. Oni su ih i tako izbacili na ulice.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *