DSC_6460

Maja Žeželj: Iako sam jedva preživela sepsu zbog mačje ogrebotine, ne odričem se životinja

Posle sepse koju sam jedva preživela, a za koju se nagađalo da je uzrok bio ogrebotina od mačke, ljudi me stalno pitaju da li još uvek držim životinje u kući? Pa naravno da držim. Najlakše bi bilo izbaciti psa ili mačku na ulicu ili ih u nekoj bolji varijanti nekome pokloniti, pa da mahnem rukom i kažem – ajde, život ide dalje. Nije tako. Ne pričamo o klikerima. Moj imunitet je pao, uletela je neka bakterija, desilo se što se desilo, i šta sada – da nadalje živim u staklenom balonu? Naravno, promenila sam neke stvari, ne spavam više s mačkama, ne trpam ih po licu, ili pre nego što sednem da ručam obavezno obrišem sto alkoholom. To jeste velika obaveza, jer svaki put pre nego što počnete da jedete morate da uradite niz nekih stvari. Ali, ne bih mogla bez životinja, ne bih mogla da nemam barem dva psa i dve-tri mačke oko sebe. I to je moj izbor.

DSC_6479

Ovo na početku intervjua za magazin Pas kaže Maja Žeželj, danas lice regionalne N1 televizije, a nekada prezenterka udarnih vesti Javnog servisa. U prijatnoj atmosferi njenog doma na Vračaru, u društvu četiri mačke, dva vučjaka i njenog sedmogodišnjeg sina Marijana, Maja nam je pričala o odnosu koji je od ranog detinjstva ostvarila sa psima i mačkama, u kom se pravcu on razvijao, o tome koliko su oni bitni u njenom životu, ali i koliko joj životinje pomažu u vaspitanju dece.

Ceo intervju možete pročitati u novom broju magazina Pas, gde vas čeka još mnogo zanimljivih priča o čovekovom najboljem prijatelju:

300x250px

Ponašanje

Zaboravite na dominaciju i „alfu“

Zašto je koncept dominacije u vaspitanju pasa danas prevaziđen i zašto se pokazao manje efikasnim od modernih načina vaspitanja

 

 

pinč

Profil

Patuljasti pinč

Pročitajte priču o rasi koja postaje sve popularnija i u Srbiji

 

Pseća geografija

Lovci i ovčari iz susedstva

Priča o rasama čije je poreklo iz susedne Mađarske, a koji su veoma popularni i sa ove strane granice

 

 

pokazi mi psa

Istraživanje

Pokaži mi psa, reći ću ti ko si

Naučnici dokazali da postoji povezanost između osobina vlasnika i rase koju bira

 

 

rep

Komunikacija

Po repu se pas poznaje

Pokreti repom govore mnogo više nego što smo mislili
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *