desktop-1433534487

Mačka sa „sindromom vukodlaka“ je pomalo zastrašujuća, ali i fenomenalna

Većina mačaka može vrlo lako da se postavi tako da nas na smrt preplaši ukoliko im se zamerimo („to je MOJA igračka, psu!“), ali ovaj čupavi mačor pati od određenog stanja koje čini da uvek izgleda pomalo jezivo.

Njegovo ime je Atchoum. U pitanju je persijska mačka koja pati od hipertrihoze- tzv „sindrom vukodlaka“. Hormonski poremećaj čini da mu dlaka konstantno raste neverovatnom brzinom.

Njegova vlasnica ga redovno šiša, ali ne previše, jer joj se dopadaju njegovi jedinstveni, dugački, divlji uvojci.

Hormonski poremećaj čini da mu dlaka konstantno raste neverovatnom brzinomdesktop-1433534483

Gusta dlaka više podseća na pseću nego na mačju. Iako deluje opasno, Atchoum je jako društven i prijateljski nastrojen. Porede ga sa „ludim naučnikom“, Grinčom, gremlinom, ali očigledno je da je ipak jedinstven.

Živi u Kvebeku, u Kanadu, sa dva čoveka, njihovo dvoje dece i tri sestre mačke. Vlasnici su mu otvorili Fejsbuk i Instagram stranicu, i ima preko 35,000 fanova.

Omiljeni hobi mu je trčanje ka ledomatu na frižideru svaki put kada pravi buku, i posmatranje/napadanje životinja u emisijama na TV-u.

Ima samo godinu dana, i vlasnici nisu sigurni kako će ova retka bolest napredovati dok bude rastao. Atchoum je prva poznata mačka koja pati od ovog hormonskog poremećaja, tako da se njegovo stanje prati i redovno posećuje veterinara.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *