hrabri Leo

Otkrivanje spomenika hrabrom Leu

Kako je Magazin Pas već ranije nekoliko puta najavljivao, hrabrom psu, jazavičaru Leu će sutra u 12h u Narodnoj bašti u Pančevu biti otkirven spomenik.

 

Hrabri jazavičar Leo, pre godinu dana spasao je jedanaestogodišnju devojčicu Nikolinu od razjarenog bulmastifa koji ju je napao dok je vozila rolere u svojoj ulici!

-Društvo prijatelja životinja LJUBIMACI pokrenulo je inicijativu za podizanje spomenika nakon nemilog događaja koji se odigrao u martu 2014. godine, a u kojem je mali heroj Leo, rizikujući svoj život, spasao devojčicu od napada vlasničkog psa. Spomenik će biti posvećen i svim ostalim malim herojima velikog srca, baš onakvim kakav je bio i Leo i kakve možemo sresti u svetu pasa i napuštenih životinja koji nas okružuje, a koji je uglavnom nevidljiv u današnjem društvu. – rekao je za naš portal Ivan Kurajov, predsednik Društva prijatelja životinja LJUBIMAC.

-Svi troškovi izrade spomenika biće pokriveni iz donacija građana, a veliku zahvalnost dugujemo vajarki Svetlani Karović Deranić, koja je bez naknade izvajala Leovu skulpturu. – naglasio je Kurajov.

Ukoliko ste zaboravili, devojčica Nikolina vozila je rolere u naselju Strelište u Pančevu kada je na nju nasrnuo vlasnički bulmastif koji je pobegao iz dvorišta. Bulmastif je ujeo dete za ruku, a njene povrede bile bi znatno teže da se nije umešao jazavičar Leo, koji je počeo da napada i većeg i snažnijeg psa od sebe, kako bi zaštitio dete!

Bulmastif je tada zadao velike povrede Leu. Mali pas je tada prevezen u veterinarsku ambulantu, ali je dva dana nakon incidenta preminuo od zadobijenih povreda…

Leovi vlasnici kasnije su ispričali da im je naročito drago što će Leov spomenik biti postavljen u Narodnoj bašti, jer je Leo na ovom mestu voleo da se igra sa decom.

Veliki gest malog psa se ne sme zaboraviti, pa se u ime ljubitelja životinja zahvaljujemo ljudima koji su doprineli da nas Leova statua na to stalno podseća
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *