pas vracen vlasnici nakon pet godina

Vlasnica pronašla psa nakon pet godina, 1.500 km daleko od kuće

Gde je Kuki Šanel skitala pola decenije nije nikome ni poznato ni jasno. Zahvaljujući ugrađenom čipu pronađena je 1.500 kilometara daleko od kuće

 

Da nada nije uzaludna, najbolje je spoznala ratna veteranka Džesika Gutirez kada je dobila telefonski poziv iz druge države da joj je pudlica bezbedna, zdrava, prava i da će joj biti vraćena čim pre.

Pre pet godina, ova gospođica nije ni sanjala da će biti razdvojena toliko dugo od svoje mezimice, sive Kuki Šanel. A kako je vreme sve više odmicalo, Džesika je gubila veru da će se ikada ponovo spojiti.

Ipak, osvanuo je i taj dan. U sredu je siva pudla sletela na aerodrom u Kanzas Sitiju i to iz 1.500 kilometara udaljenog San Diega! Kako se Kuki obrela na samoj granici sa Kalifornijom verovatno nikada neće biti utvđeno, ali američki mediji makar prenose da je put do kuće pronašla isključivo zahvaljujući tehnologiji mikročipovanja.

cookie, pas koji je vracen vlasniku nakon pet godina foto twitter

Sve je počelo, sada već davne 2010. – prekomandom. Kada je Džesika dobila vojni poziv da odradi koji mesec u Afganistanu, odlučila je da svoju, tada dvogodišnju, miljenicu ustupi na čuvanje sestri Klovis u Novom Meksiku. Čim je, međutim, Kuki videla leđa svojoj vlasnici pobegla je glavom bez obzira.

Gde je Kuki Šanel skitala pola decenije nije nikome ni poznato ni jasno. Ipak, Animal Servis nam otkriva makar srećnu završnicu. Šinteri su je pokupili 18. maja na ulici u San Diegu i odveli je u azil Bonito gde je otkriveno da ima ugrađen čip na kom su podaci o vlasnicima.

pronadjen pas nakon pet godina

Ljubazni radnici odmah su stupili u kontakt sa Džesikom i saopštili lepu vest.

O ovoj neobičnoj priči izveštavali su američki mediji i ujedno iskoristili priliku da pozove sve vlasnike pasa da budu odgovorniji i da ugrađuju čipove svojim ljubimcima. Upravo je ovaj primer dokazao kolike mogu biti koristi od novih tehnologija.

 

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *