psi iz prihvatilista

AKCIJA: Budi human, usvoji psa iz prihvatilišta

Na Keju oslobođenja u Zemunu, na prostoru „Letnje pozornice” kod restorana „Venecija”, za vikend,  odnosno sutra 13. i u nedelju  14. juna, od 11 do 13 časova održaće se akcija usvajanja pasa iz gradskih prihvatilišta. Sekretarijat za privredu i Veterinarska ustanova „Veterina Beograd” na taj način nastavljaju akciju usvajanja pasa i odgovornog vlasništva „Najbolji prijatelj”, koja je u prethodnom periodu dala značajan doprinos humanom rešavanju problema sa nevlasničkim i napuštenim psima i smanjenju njihove populacije na javnim površinama grada Beograda.

Od samog začetka, cilj akcije je usvajanje nevlasničkih pasa iz gradskih prihvatilišta za pse, kao i edukacija građana u smislu podizanja svesti o odgovornom vlasništvu, koje se prevashodno ogleda u nenapuštanju svojih kućnih ljubimaca, kao i adekvatnom postupanju prilikom držanja i izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine grada, u skladu sa Odlukom o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

Sekretarijat za privredu i Veterinarska ustanova „Veterina Beograd”pozivaju sve zainteresovane sugrađane da usvajanjem pasa na najhumaniji način daju svoj doprinos u rešavanju navedenog problema, izražavajući time na pravi način odgovornost i ljubav prema životinjama.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *