Legende Holivuda sa svojim ljubimcima

Životinje su, posebno psi i mačke, dobri duh Holivuda.

Glamur, intrige, političke spletke, zavist i poroci nemoćni su samo pred dobroćudnim umiljavanjem i igrom kućnih ljubimaca, sa kojima su legendarne filmske dive i bardovi delile magiju, ali i nevolje, života na crvenom tepihu.

 

Životinje su zato bile obavezni “dekor” u vilama gotovo svih zvezda starog Holivuda, koji je decenijama (kao i danas) diktirao modne trendove, estetske i umetnčke standarde. Ljubimci slavnih neretko su i sami bili na akteri filmova, jer su njihovi vlasnici više voleli da pojedine scene odigraju sa svojim ljubimcima nego sa životinjama koje su dresirali profesionalci.

Među najpoznatijim ljubimcima poznatih holivudskih zvezda jeste maltezer Merilin Monro, koji je dobila na poklon od glumca i pevača Frenka Sinatre, koji je i sam bio veliki ljubitelj pasa. Kako je Sinatra bio dobar prijatelj Al Kaponea i najopasnijih italijanskih “kumovskih” porodica, Merilinka je novog ljubimca nazvala – Mafija.

MMonro

Grejs Keli je bila ponosna vlasnica Vajmaranerskog ptičara, koji je dobila kao neku vrstu malog svadbenog poklona od svog brata pred venčanje sa princom Ranijeom od Monaka.

Grejs Keli

Po ljubavi prema životinjama posebno je poznata glumačka diva Brižit Bardo. Ona se tokom cele karijere borila za afirmaciju suživota sa psima i humaniji odnos prema napuštenim životinjama. Kruna njene borbe je osnivanje fondacije, koja je i danas svuda gde su životinje ugrožene.

BB

U žurnalima i fototekama sačuvane su na stotine fotografija slavnih ličnosti sedme umetnosti. Utisak je da su obožavali da se fotografišu sa svojim kucama i macama, iako su većinu drugih snimanja odbijali. Bez obzira na dozu poze, svojstvene glumcima, ovi snimci donose nam jedna drugačiji pogled na žitelje starog Holivuda. Izrazi lica svetskih zvezda, najzgodnijih muškaraca i najzavodljivijih žena sveta, pop ikona i seks simbola svog vremena na ovim snimcima pokazuju i nežniju i topliju stranu svog života.

To je zasluga ovih divnih životinja, koje i same ušle u istoriju filma.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *