otrovani pas

U Meksiku haraju “ubice pasa”

 U Ermosilji, gradu na svereu Meksika od srdine aprila do danas otrovano je 69 pasa koji su imali vlasnike.

Lokalni mediji osobu odgovornu za trovanje životinja zovu “ubica pasa”.  Nisu samo u opasnosti psi koji zbog šetnje napuštaju domove svojih vlasnika, jer ubica stavlja otrov i u dvorišta nekih kuća. Niko ne zna ko je ubica pasa, niti da li je umešano više osoba, kao ni šta je razlog ubijanja pasa.
Jedan muškarac koji se javio u program lokalne radio stanice u Ermosilju tvrdi da je, zajedno s drugim saučesnicima, on ubica pasa. On se, međutim, žalio na to da su psi opasni, da ujedaju, šire bolesti i prljavi su.
Aktivistkinja za prava životinja Karolina de la Tore rekla je da sumnja da iza trovanja pasa stoji samo jedna osoba. Ona je dodala da počinilac ili počinioci ostavljaju otrov u hot dogove ili meso kao mamac.
  “Ovo je sistematski. To ne može biti delo samo jedne osobe”, rekla je De la Tore, koja je dodala da je do sada poznato da je ubijen 71 pas u tom gradu od oko 800.000 stanovnika.
Ona je dodala da su ubistva koncentrisana u tri kvarta na južnoj strani grada.
Meksički glumac koji živi u Los Anđelesu, Raul Hulija Levi, ponudio je nagradu od 10.000 dolara za informaciju koja će odvesti do hapšenja ubice ili ubica pasa.
“Kad ste čuli za nešto slično? Znamo za serijskog ubicu ljudi, ali nikad nismo čuli za serijskog ubicu pasa”  rekao je Raul Hulija Levi.
Dok se ubijanje pasa u Ermosilju ne smatra ozbiljnim prestupom i kažnjava se globom od oko 225 dolara, ubica pasa je otrov ubacivao i u kuće ljudi, što je mnogo ozbiljniji zločin, jer podrazumeva povredu privatnog poseda i rizik po ljude, zbog čega može biti osuđen na četiri godine zatvora.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *