SLIKA

Zbog imena psa želi da otkupi Kickstarter

Izvesni Aron Šlehter je odlučio da prikupi novac preko sajta Kickstarter, kako bi otkupio taj servis i promenio njegova pravila. Ova priča za nas ne bi bila toliko zanimljiva, ali se on na ovaj potez odlučio nakon što njegova prvobitna ideja nije naišla na odobravanje uredništva kickstartera. Naime, njegov originalni projekat bio je da nudi usluge ljudima, koji nisu sigurni kako da nazovu svog psa.

 

 

Izvor: INDEPENDENT

Imao je nameru da podeli svoj, takozvani “dar” (“izmišljanja odličnih imena za ljubimce”) sa svetom, pa je pokrenuo kampanju na Kickstarteru. Postavio je cilj – prikupiti 3.700 dolara. Kasnije je dodao i plan “pisanja knjige o umetnosti davanja imena psima”. Nažalost ili na sreću, Kickstarter ga je zamolio da se više fokusira na knjigu, nego “davanje imena psima koje, iako plemenito, ne može da se svrsta ni u jednu od 15 kategorija na sajtu”.  Prvo pravilo u Kickstarter uputstvu je: “Projekat mora da se odnosi na stvaranje nečega što može da se deli s ljudima i što u jednom trenutku može da bude završeno”.

Šlehter se sada nada da će uspeti da prikupi 1,2 milijarde dolara preko Kickstartera, otkupi ceo sajt i promeni njegova pravila.

“Ako prikupim 1.200.000.000 dolara, kupiću Kickstarter i promeniti pravila tako da će na sajtu biti dozvoljeni samo projekti koji se tiču davanja imena psima”, stoji u opisu njegove kampanje, koja još nije zvanično objavljena na tom sajtu”, poručio je Šlehter.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *