KENGUR UMISLIO DA JE PAS

Kada su farmer Ešli i Felisiti Stjuart pored puta pronašli mladunče kengura, nisu ni sanjali da će ubrzo postati deo njihove porodice.

 

 

Od tada su prošle dve godine a Dasti sada udobno živi u Australiji sa parom i njihovim psima retriverom Lili i border kolijem Rozi. Stjuart je ubeđen da je kengur misli da je pas.

Dasti se sa svojim psećim drugarima vozi u prikolici kombija, spava i jede zajedno sa njima, traži da se češka, a čak ponekad “ukrade” po koju pseću poslasticu.

Kengur je osdrastajući sa psima i sam usvojio pseće ponašanje. Naime, sve je počelo kada je Stjuart krenuo u obilazak imanja i u prikolicu zajedno sa psima popeo i kengura.

– Stavili smo ga sa psima u prikolicu kombija i vozili ih tako zajedno. Sve vreme smo pazili da ne iskoči iz prikolici ili da ga ne napadnu psi. Ali, on je bio tako miran i psi su opušteno ležali pored njega. Ni danas on ne iskače iz automobila, već čeka da ga ja unesem i iznesem – priča Ešli.

Dasti, Rozi i Lili jedu i spavaju zajedno, a da bi mogli da ga pronađu ako u toku noći odšeta sa farme, stavili su mu i pseću ogrlicu koja svetli u mraku da bi ga lakše pronašli.

Dasti je već dovoljno porastao i ne pije više mleko, već se hrani raznim voćem, zrnevljem i po kojom poslasticom za pse.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *