Rade PAS

U aprilskom broju magazina Pas pročitajte:

14-15

Engleski buldog

NOVAJLIJA U DRUSTVU OMILJENIH

Jedino novo ime u top 10 na tradicionalnoj listi najpopularnijih pasa koja se svake godine objavljuje u SAD jeste engleski buldog. Simpatičnog mrguda sve češće viđamo i na našim ulicama, a magazin Pas razotkriva tajnu njegovog šarma.

18-19

Psihologija

LJUBIMCI SU KAO DECA

Kako su neki vlasnici u stanju da bezdušno ostave psa na ulici? Zašto se žene više vezuju za ljubimce od muškaraca? Da li su ljubitelji pasa savesniji od drugih? Na ova pitanja, odgovor ima – psihologija!

 

Večita tema

KAKO ONI DOZIVLJAVAJU NAS SVET

Poznati američki etnolog profesor psihologije na Univerzitetu Kolumbija i osvedočeni ljubitelj životinja Aleksandra Horovic u svojoj knjizi “Unutar psa – šta psi vide, njuše i znaju” piše o svetu viđenom očima naših ljubimaca.

SASA JANKOVIC jpg 2702 2015 14

Intervju

ZAŠTITINIK ZAŠTITNIKA SAŠE JANKOVIĆA

Ombudsman Saša Janković prvi put otvoreno govori o svom odnosu sa psom Arturom, mešancem argentinske doge. “Sluša me, ne što me se boji, već što me poštuje”, naglašava Janković dok govori o svom ljubimcu – džinu nežnog srca.

 

Bonton

DEVET STVARI KOJE NERVIRAJU LJUBIMCE

Prva je predugo gledanje direktno u oči životinje. Pas to doživljava kao neprijateljski izazov. Naši ljubimci, pored zurenja, ne vole ni vikanje, zadirkivanje, pa ni snažno grljenje.

 

Naša tema

PSI NA IZNAJMLJIVANJE

Filmove iz video klubova više ne uzimamo, niti DVD diskove. Da li nam 21. vek, po svemu brži od prethodnog, donosi rentanje klućnih ljubimaca, koji će nas, kao nekada filmovi zabaviti, nasmejati ili rastužiti na sat ili dva?

 

Istrazivanje

DA LI I ONI OSECAJU KRIVICU

Primena ljudskih psiholoških termina na životinje nazivamo antropomorfizmom. Upravo to se dešava i onda kada u njihovom pogledu vidimo krivicu nakon što urade nešto što im nije dozvoljeno. Da li je u njihovim očima krivica ili je to nešto drugo?

 

Stav

ZASTITIMO LJUBIMCE OD TROVANJA

Ana Batričević iz Instituta za kriminološka istraživanja i jedan od najvećih boraca za pravnu zaštitu životinja u Srbiji analizira trovanje pasa u domaćim zakonima i propisima. “Svaki slučaj namernog trovanja može biti krivično delo”, upozorava ona.

 

Pop kultura

NAJPOZNATIJI REKLAMNI PSI

Neki su svoje ime i reputaciju ostvarili na filmu, neki na internetu, a postoje i slavni psi koji su dotakli zvezde kao ikone reklama najpoznatijih svetskih brendova.

 
2 komentara za “U aprilskom broju magazina Pas pročitajte:

  1. Ana

    Podrazumeva se, ali dodaću ipak, sve pohvale za izgled i sadržinu i magazina Pas i sajta petmagazine.rs.Svaka čast i na dizajnu i na tekstovima. Sjajni ste !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *